Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca Çobanoğlu'ndan "Teoriden Uygulamaya Sınıf Dışı Eğitim" Projesi

Yazar: asli.sarisantungac | Tarih: 30 Haziran 2021

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında “Öğretmen Adayları için Teoriden Uygulamaya Sınıf dışı Eğitim” projesi kabul edilmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca Çobanoğlu yürütücülüğünde 1-4 Eylül 2021 tarihleri arasında Canik Orman Okulu’nda gerçekleştirilecek olan projede sıfır atık, ekolojik okuryazarlık, biyomimikri, çevre bilgisi, oryantring ve küresel iklim değişikliği modüllerinde etkinlikler gerçekleştirilecektir. Eğitimlere 12 kadın, 12 erkek öğretmen adayının katılımı kabul edilecek, 4 gün boyunca uzman bir kadro tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Öğretmen adayları ile yürütülecek olan proje kapsamında projeye katılan kişilerde doğa ve doğa sorunlarına karşı farkındalık ve duyarlılık oluşturmak, doğa ve doğanın işleyişi ile ilgili temel bilgi ve anlayışı geliştirmek, doğaya karşı olumlu davranış ve değerler geliştirilmesini sağlamak, doğayla ilgili sorunları tanımlama, araştırma ve çözme ile ilgili beceriler edinilmesini sağlamak, doğanın korunmasına aktif katılım sağlamak amaçlanmıştır. Her bir modülde verilecek olan eğitimler, katılımcılara sınıf dışı eğitimin sağaltıcı etkilerinden faydalanmanın yanı sıra yeni, güncel çözüm önerileri ve bakış açıları kazandırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda her bir modülde, alanında yetkin bireyler tarafından eğitimler verilecek böylelikle eğitimlerden alınacak olan verim üst seviyelere taşınmış olacaktır. Eğitimler sonrasında katılımcı grubunda yer alan öğretmen adaylarının sınıf dışı eğitimin etkin birer uygulayıcısı olabilmeleri için proje sonrasında da desteklenmeleri planlanmaktadır.

⛅TÜBİTAK 2237 “Öğretmen Adayları için Teoriden Uygulamaya Sınıf Dışı Eğitim” projesi başvurularını almaya başlıyor!
🌴Proje yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Elif Omca ÇOBANOĞLU
🌴Proje tarihi: 1-4 Eylül 2021
🌴Başvuru tarihleri: 15 Temmuz- 15 Ağustos 2021
🌴Yer: Samsun- Canik Orman Okulu
🌴Konaklama: Samsun Öğretmenevi (Katılımcıların konaklama, ulaşım ve kırtasiye ücretleri proje bütçesinden karşılanacaktır.)
🌴Kimler başvurabilir?: Sınıf Öğretmenliği, Okul öncesi Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri
🌴🌴Detaylı bilgi için; sinifdisiegitim.weebly.com !